Gode råd om kaffe

Her er en række gode råd om kaffe.

1) Grundig rengøring
Kaffe er en fødevare, og hygiejnen er derfor vigtigt. Rengør alle dele af kaffemaskinen der kommer i kontakt med kaffen.

2) Afkalkning
Afkalkning bør ske med jævne mellemrum, så maskinen virker optimalt.

3) Vand
Anvend frisk, rent og koldt vand.

4) Bryg ikke for meget
God kaffe er altid nybrygget. Allerede efter en halv time efter brygning er kaffens smag og aroma forringet.

5) Opvarm aldrig brygget kaffe
Drik hellere kold kaffe end kaffe der er blevet genopvarmet. Når kaffe bliver genopvarmet dannes de bitre stoffer, også kaldet garvesyre, som ødelægger smagen.

6) Dosér med den rette mængde kaffe
Nogle foretrækker en svagere kaffe – mens andre mener at kaffen skal være stærk. Dosér normalt 65-70 gram kaffe per liter vand, så kommer kaffesmagen bedst til sin ret.

7) Omrør kaffekanden inden ophældning
Det første af vandet optager de fleste af kaffens aromaer og smagsstoffer. Den kraftigste og mest smagsfulde kaffe brygges derfor først, og ligger i bunden af kaffekanden. Ved at omrøre kaffen inden servering, får du en ensartet og velsmagende kaffe.

8) Vandtemperatur
For at kaffen skal udvikle sin fulde aroma bør vandet ved brygningen være mellem 92-96 grader. Det kan kontrolleres med et almindeligt madlavningstermometer.

9) Bevar kaffen i indpakningen
Luften er kaffens fjende, da syren i luften nedbryder kaffens naturlige aromaer og smagsstoffer. Vær derfor varsom med at hælde kaffen over i anden beholder. Sørg altid for at opbevare kaffen i lufttæt emballage, eventuelt i køleskabet.
Information på sider:

Kaffemaskiner - Kaffe - Køkkenmaskiner - Du er her: Kaffe - Kaffe -